Regels

Op deze pagina vind je zowel alle Beerpong regels als alle Mens-Drink-Je-Niet?! regels deze heb nodig hebt om de juiste manier te spelen!

Beerpong Regels

Benodigdheden:

    • 20 American Party Cups (16oz / 475 ML)
    • Tafeltennisbal / pingpongbal
    • Beerpong tafelkleed

Eenvoudig bij ons te bestellen.

Voorbereiding

Verander eenvoudig je eet-, tuin- of keukentafel in een beerpongtafel door middel van het originele beerpongtafel kleed. Plaats de 16oz party cups op de daarvoor aangewezen plaatsen en vul de bekers met bier, wijn of het door jullie uitgekozen drankje.

Beerpong kan gespeeld worden in teams of door individuen. Beide teams krijgen om de beurt de kans om een tafeltennisbal in de beker van de tegenstander te gooien. Wanneer het balletje in de beker landt wordt deze van tafel gepakt en dient deze opgedronken te worden door de tegenstander. Het team wie als eerste alle bekers van de tegenstander geraakt en weggespeeld heeft wint. Er zijn veel verschillende variaties mogelijk, daarom is het belangrijk om van tevoren af te spreken volgens welke spelregels er gespeeld wordt.

Mens-drink-je-niet?!

Mens drink je niet?! is een drankspel gebaseerd op het wereldberoemde Mens erger je niet en wordt gespeeld met 2 tot 4 teams bestaand uit 1 of meer personen. Ieder team kiest een kleur. Gebruik de siliconen bandjes om duidelijk te maken welke glazen, bekers of flesjes er tot welk team behoren.

Plaats het mens drink je niet tafelkleed op een geschikte tafel, vul uw glazen met de door u gekozen drank en u bent klaar om te spelen.
Mens drink je niet wordt met de klok mee gespeeld. Om te bepalen welk team begint mag elk team één keer de dobbelsteen werpen. Het team met het hoogste aantal ogen op de dobbelsteen mag beginnen.

Elk team heeft een eigen kleur en een eigen beginpunt. Een team kan een glas in het spel brengen door 6 ogen te gooien. Wanneer een team aan zet is en 6 gooit moet zij, mits deze beschikbaar is, een nieuw glas op het beginpunt plaatsen. Zodra er een glas in het spel is kan een team deze verplaatsen met het aantal ogen wat gegooid is.
Wanneer alle glazen in het spel zijn en een team 6 gooit mag deze een willekeurig glas gebruiken om stappen te zetten.

Het doel van het spel is om alle glazen als eerste in de eindcirkels te plaatsen. Wanneer een team uitkomt op een vlak waar al een glas van een tegenstander staat, wordt deze afgegooid. Het glas moet worden opgedronken. Daarna dient deze gevuld te worden en teruggeplaatst te worden op het startveld. Een afgegooid glas moet opnieuw in het spel worden gebracht door het gooien van een 6. Tevens moet er een slok genomen worden van het glas dat ingehaald wordt. Komt iemand voorbij jouw glas, dan moet je een slok van dat glas nemen.

Drinken:

  1. (Half) glas wanneer het glas afgegooid wordt.
  2. Slok wanneer je ‘pion’ ingehaald wordt.

Tip: Zorg dat je niet (of juist wel) teveel pionnen in het spel brengt, hoe meer pionnen in het veld hoe groter de kans dat je dronken wordt.